Twijfelt u over het afsluiten van de brede weersverzekering?

10 januari 2020
Twijfelt u over het afsluiten van de brede weersverzekering?
Met de vrijstelling van assurantiebelasting (21%) wordt deze verzekering tegen weerscalamiteiten een stuk aantrekkelijker. Ook kunt u eerder in aanmerking komen voor een uitkering; het eigen risico kan namelijk worden verlaagd naar 20%.
 
Droogte & neerslag
We zien de weersomstandigheden door het jaar heen extremer worden. Boeren kunnen zich hier soms tegen wapenen door het aanpassen van hun bedrijfsvoering. Wanneer dat niet voldoende lukt, is het voor schade door extreme weersomstandigheden, waarvan u de financiële schade zelf niet kunt dragen, mogelijk de brede weersverzekering af te sluiten.
 
Voorheen werd de Brede weersverzekering vooral afgesloten om schade door neerslag te beperken. In 2018 en 2019 is deze juist door de droogte voor veel boeren effectief geweest. 
 
Vrijstelling assurantiebelasting en lagere drempel
Om boeren te ondersteunen bij het opvangen van financiële risico’s heeft de overheid besloten dat over de Brede weersverzekering geen belasting meer hoeft te worden betaald. Dat is goed nieuws. Nieuw in 2020 is dat u bij schade eerder in aanmerking kunt komen voor een uitkering  omdat de verzekering kan worden afgesloten met 20% eigen risico.
 
Subsidie
Naast de vrijstelling van assurantiebelasting is er in 2020 een subsidie van 63,7% beschikbaar gesteld.  U hoeft deze niet eerst zelf voor te schieten. U betaalt alleen de netto premie, AgriVer verrekend het verder met RVO. U kunt de subsidie aanvragen via de Gecombineerde Opgave.
 
Hagelschade verzekerd tegen laag eigen risico
Sluit u de brede weersverzekering af via AgriVer, dan is voor veel gewassen hagelschade verzekerd zonder extra premie, en een eigen risico vanaf 3%. Dit loopt via onze Gewassen te velde verzekering, waarbinnen ook risico’s kunnen worden afgedekt die niet vallen onder de Brede weersverzekering, zoals transportschade en afname risico voor beschadigde uien.  
 
Maatwerk op basis van uw situatie
Binnen de Brede weersverzekering kan rekening gehouden worden gehouden met de situatie op uw bedrijf. Heeft u door gunstige ligging van uw percelen zelden last van grote droogte of overvloedige neerslag? Dan kunt u het eigen risico voor één van deze dekkingen tegen premiekorting verhogen tot 90%.  
 
AgriVer werkt op basis van een premie tegen kostprijs, zonder winstoogmerk. Dat betekent dat u verzekerd bent van een eerlijke premie.
 
Wilt u weten wat de Brede weersverzekering kost? Stuur ons dan uw bouwplangegevens voor 2020 door en u ontvangt van ons een offerte op maat.
Klik hier om uw bouwplan voor 2020 door te geven
 
Wilt u graag persoonlijk contact? Dan kunt contact met ons opnemen via: 
Tel.nr:  038- 477 85 85
E-mail: info@agriver.com
Berichten
Offerte aanvragen? Meer informatie over deze verzekering? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan!

Binnen 24 uur in uw mailbox! Aanvragen
Pijl naar linksNaar vorige pagina
Deel deze pagina
LinkedIN Twitter Facebook Mail

Bekijk ook onze verzekeringen

Contact

AgriVer - Natuurlijk Verzekerd!

AgriVer is de grootste onderlinge verzekeraar voor bedekte en onbedekte teelten van Nederland. De maatschappij is opgericht in 1892 en ontleent haar huidige vorm aan het samengaan van een achttal onderlinge hagelverzekeringmaatschappijen. AgriVer is lid van: 

        


 

t2iRealisatie t2i.nl
Sluiten