Keuringen

Elektrakeuring i.v.m. brandbaar schermdoek
Brandbare schermdoeken zijn een groot risico voor tuinbouwkassen. Heeft u nog brandbare schermdoeken? Wij raden u aan dit brandbare schermdoek te vervangen door een brandwerend schermdoek (NTA 8825).

Indien u de huidige brandbare schermdoeken blijft gebruiken, raden wij u aan om een elektrakeuring uit te laten voeren volgens de NTA 8220. Dit is een driejaarlijkse keuring. Op deze manier kunt u uw branddekking behouden. Bij vervanging van de schermdoeken dient gekozen te worden voor brandwerende schermdoeken.

Keuring assimilatiebelichting
Eén van de oorzaken van brand is de aanwezigheid van assimilatiebelichting in combinatie met brandbare schermdoeken. Voor assimilatiebelichting is een speciale keuring ontwikkeld. De keuring van assimilatiebelichting is verplicht als er sprake is van een brandbaar schermdoek. De keuring dient jaarlijks uitgevoerd te worden en te voldoen aan de eisen zoals vastgelegd in het convenant 'Assimilatie, controle en onderhoud' uit 2007 met de aanvulling uit 2014.

Keuring watersilo's
Het regelmatig keuren van uw watersilo is geen overbodige luxe. Watersilo's zijn onderhevig aan roestvorming. Het roest verzwakt de conditie van de stalen platen van de silo. Op de roestplek is de plaatdikte dunner. Hierdoor ontstaat het risico op het klappen van de watersilo.

Als uw watersilo ouder dan zeven jaar is, geldt een verplichte keuring. Deze keuring dient tweemaal per jaar te worden uitgevoerd.

U mag zelf bepalen welk (keurings)bedrijf de keuring gaat uitvoeren, echter moet zij wel UNETO-VNI gecertificeerd zijn.
Voor meer informatie over de keuringen kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Voor een korte checklist m.b.t. de preventie-eisen/keuring verwijzen wij u naar onderstaand document. 
Preventie-eisen Glastuinbouw
Pijl naar linksNaar vorige pagina
Deel deze pagina
LinkedIN Twitter Facebook Mail

Bekijk ook onze andere verzekeringen

Contact

AgriVer - Natuurlijk Verzekerd!

AgriVer is de grootste onderlinge verzekeraar voor bedekte en onbedekte teelten van Nederland. De maatschappij is opgericht in 1892 en ontleent haar huidige vorm aan het samengaan van een achttal onderlinge hagelverzekeringmaatschappijen. AgriVer is lid van: 

        


 

t2iRealisatie t2i.nl
Sluiten